Eetexpert

Kenniscentrum voor
eet- en gewichtsproblemen

Professionals login

Wachtwoord vergeten? Nu registreren?

Goed in je vel, dat voelt beter

Goed in je vel, dat voelt beter. Zo luidt de nieuwe campagne rond voeding en beweging die Vlaams minister van   Volksgezondheid Jo Vandeurzen op 21 februari 2013 lanceerde. De campagne weeft met een eigen huisstijl een rode draad doorheen de verschillende acties die de Vlaamse overheid nu al organiseert rond voeding en beweging, zoals de schoolfruitactie Tutti Frutti of het '10.000 stappen Vlaanderen'. Tegelijk wil de campagne de Vlaming aanzetten tot gezondere voeding en meer beweging.

De Vlaming kampt met een gemiddelde BMI van 25.3 met licht overgewicht. 'Gezond leven is nochtans niet moeilijk', zegt minister Vandeurzen. 'Het vraagt geen grote inspanningen, want alle beetjes helpen. Elke dag groenten en fruit eten, bijvoorbeeld, de fiets en de trap nemen, snoep inruilen voor gezonde tussendoortjes, voldoende water drinken, te voet naar de bakker gaan... Iedereen kan het', vertelt de minister, die zelf met de fiets naar de persconferentie kwam.

Gezonde voeding en voldoende beweging vormen een centraal aandachtspunt in het preventieve gezondheidsbeleid van de Vlaamse overheid. De campagne kadert in de uitvoering van het Vlaams actieplan voeding en beweging.

In de campagne speelt Karel, de opvallende Professionele Proficiatwenser, een grote rol. Karel zal vanaf 20 februari te zien zijn in de televisiespot waarin hij overenthousiast en met een vrolijke noot kleine, alledaagse gezonde acties aanmoedigt. De printadvertenties en online banners trekken dit concept door.

De website www.datvoeltbeter.be ondersteunt de campagne. Via de koppeling met de UIT-databank zijn evenementen rond voeding en beweging makkelijk te vinden.

 

Share: