Eetexpert

Kenniscentrum voor
eet- en gewichtsproblemen

Professionals login

Wachtwoord vergeten? Nu registreren?

Communiceren rond eetgedrag en gewicht:

Fiches voor settings onderwijs, werk en lokale besturen

 

Doordachte communicatie over eetgedrag, gewicht en uiterlijk draagt bij aan preventie van eet- en gewichtsproblemen en het verminderen van het stigma dat rust op deze problemen. Communicatie rond deze thema’s komt voor in allerlei settings, gaande van gesprekken aan de weegschaal tijdens het medisch onderzoek op school of op het werk, tot een doordacht gemeentebeleid rond een gezonde leefstijl.

Recente inzichten wijzen op het belang van een focus op gezondheid en gezond leefgedrag in de communicatie rond deze thema’s, en het verlaten van de focus op gewicht(sverlies). Berichtgeving die focust op gewicht kan verstoord eetgedrag uitlokken. Bovendien kan elke persoon gezondheidswinst bereiken via een gezonde leefstijl, zelfs wanneer er geen gewichtsverandering is. Veel van deze nieuwe inzichten zijn nog onvoldoende gekend, waardoor de focus op gewicht vaak aanwezig blijft in communicatie en preventieve acties. 

Ter verspreiding van de nieuwste inzichten rond communicatie over eetgedrag en gewicht ontwikkelde Eetexpert deze maand gerichte fiches voor de settings werk, onderwijs en lokale besturen. Via de ontwikkeling van materiaal op maat van een specifieke sector of setting willen we de impact vergroten en bijdragen aan een breder draagvlak. Het doel hiervan is om de communicatie binnen het bedrijf, de school of de gemeente op elkaar af te stemmen zodat iedereen dezelfde boodschap uitdraagt. 

Via eenvormige communicatie kunnen we samenwerken aan goede praktijkvoering rond preventie van eet- en gewichtsproblemen. 

Download de fiche voor jouw setting hier:

  • Setting Lokale besturen 
  • Setting Onderwijs 
  • Setting Werk 

Share: