Eetexpert

Kenniscentrum voor
eet- en gewichtsproblemen

Professionals login

Wachtwoord vergeten? Nu registreren?

Eetstoornissen en overgewicht in de huisartsenpraktijk i.s.m. Domus Medica

Aard vorming: Workshop
Doelgroep: Deze vorming richt zich tot huisartsen en andere artsen die interesse hebben in de behandeling van eet- en gewichtsproblemen. Accreditering wordt aangevraagd bij de werkgroep Ethiek en Economie.

Datum: zaterdag 24 maart
Tijdstip: 9u30-12u30
Prijs: 40 euro voor leden (Eetexpert/Domus Medica) en studenten, 60 euro voor niet-leden
Download het programma
Locatie:
Jeugdherberg De Blauwput, Restozaal
Martelarenlaan 11
3010 Leuven
Routebeschrijving

Beschrijving

Programma

Huisartsen worden steeds vaker geconfronteerd met patiënten die een eetstoornis ontwikkelen. Daarnaast zijn ook overgewicht en obesitas veelvoorkomende problematieken in de praktijk, ondanks dat dit niet altijd de hulpvraag van de patiënt is. Gezien de impact op de levenskwaliteit van hun patiënten, vragen huisartsen zich af wat ze vroegtijdig kunnen doen. Deze vorming biedt een houvast bij vroegtijdige detectie en behandeling van eet- en gewichtsproblemen in de huisartsenpraktijk. Dr. Maura Sisk licht toe welke rol de huisarts hierin speelt en biedt concrete handvatten. Vervolgens belicht dr. Martine Docx de op te volgen somatische aspecten van eetstoornissen en obesitas.

 Om je voor te bereiden op deze vorming bieden we je graag onze e-learnings rond overgewicht en eetstoornissen aan, met accreditering voor artsen. De e-learning rond overgewicht vind je hier. Om gratis toegang te krijgen tot de e-learning rond eetstoornissen: vermeld je interesse op het inschrijvingsformulier voor deze vorming, bij "opmerkingen". 

Docenten

Dr. Martine Docx is kinderarts in het Koningin Paola Kinderziekenhuis (ZNA, afdeling pediatrie) en consulent (ZNA-UKJA-dienst eetstoornissen). Ze is gespecialiseerd in kindernefrologie en de behandeling van eetstoornissen.

Dr. Maura Sisk is huisarts en werkzaam in het Studentengezondheidscentrum van de KU Leuven. Ze is lid van de adviesraad van Eetexpert en werkte mee aan het nieuwe ondersteuningsmateriaal rond de detectie en somatische opvolging van eetstoornissen.

 

Praktische informatie

Wanneer:           24/03/2018, van 9u30 tot 12u30

Waar:                Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11, 3010 Leuven, Restozaal

Kostprijs:           Abonnees Eetexpert:        40€

                         Niet-abonnees Eetexpert: 60€

 

Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Gelieve in te schrijven vóór 19/03/2018. Na inschrijving op de website ontvang je een bevestigingsmail (contacteer ons via secretariaat@eetexpert.be indien je geen mail ontvangt, om je inschrijving te verifiëren). De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen. We rekenen erop dat je asap en uiterlijk 2 weken voor de vorming betaalt op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding “Workshop 24/03/2018 + je naam”. Annulatie is mogelijk tot 10 dagen voor de vorming. Bij annulatie minder dan 10 dagen voor de vorming wordt het inschrijvingsgeld niet teruggestort. Je kan wel iemand anders die aan de vereisten voor deze vorming voldoet in jouw plaats laten deelnemen.


Terug naar de agenda

Share: