Eetexpert

Kenniscentrum voor
eet- en gewichtsproblemen

Professionals login

Wachtwoord vergeten? Nu registreren?

Basistraining rond de detectie en behandeling van eetstoornissen

Aard vorming: Basistraining
Doelgroep: Deze studiedag richt zich tot iedereen die actief instaat voor begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eet- en/of gewichtsproblemen: diëtisten, psychologen, psychiaters, kinesitherapeuten, bewegingsdeskundigen, (kinder)artsen…

Datum: donderdag 7 juni
Tijdstip: 9u30-16u30
Prijs: 75 euro (130 euro in combinatie met basistraining overgewicht)
Download het programma
Locatie:
VAC, Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent
Routebeschrijving

Beschrijving

Programma

Deze vorming geeft handvatten voor de aanpak van eetstoornissen bij jongeren en volwassenen, en is gericht op hulpverleners die beginnende ervaring hebben met deze problematiek. De sprekers geven theoretische basisprincipes en werken deze samen met jullie uit aan de hand van concrete casussen.

Mis je nog wat basiskennis rond diagnostiek en behandeling van eetstoornissen? Kan je nog wat opfrissing gebruiken? Wie inschrijft voor deze vorming, kan ter voorbereiding gratis toegang krijgen tot de e-learning ‘Eetstoornissen’. Indien je van dit aanbod gebruik wenst te maken, vermeld dit bij ‘opmerkingen’ in het inschrijvingsformulier.

Docenten

Rozemarijn Jeannin is psycholoog en werkt als wetenschappelijk medewerker bij Eetexpert.
Cato Nys is psycholoog en werkt als wetenschappelijk medewerker bij Eetexpert. Daarnaast is ze actief als zelfstandig consulent bij praktijk PraxisP.
Prof. dr. Lien Goossens is psycholoog en werkt aan de vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie van de Universiteit Gent. Ze verricht onderzoek naar eetstoornissen en obesitas bij kinderen en adolescenten en is als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent. 

Praktische informatie

Deze vorming gaat door in het Virginie Lovelinggebouw (vlak aan station Gent Sint-Pieters), zaal Jacob Van Artevelde. Accreditering voor artsen wordt aangevraagd bij werkgroep Ethiek en Economie. 
Wil je ook deelnemen aan de basistraining overgewicht? Gelieve je voor elk van beide dagen apart in te schrijven via de bijhorende inschrijvingslink. 

Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Gelieve in te schrijven vóór 31/05/2018. Na inschrijving op de website ontvang je een bevestigingsmail (contacteer ons via secretariaat@eetexpert.be indien je geen mail ontvangt, om je inschrijving te verifiëren). De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen. We rekenen erop dat je asap en uiterlijk 2 weken voor de vorming betaalt op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding “Basistraining eetstoornissen 07/06/2018 + je naam” (of "Basistraining 7 en 15 juni 2018 + je naam" indien je inschrijft voor beide dagen). Annulatie is mogelijk tot 10 dagen voor de vorming. Bij annulatie minder dan 10 dagen voor de vorming wordt het inschrijvingsgeld niet teruggestort. Je kan wel iemand anders die aan de vereisten voor deze vorming voldoet in jouw plaats laten deelnemen.


Terug naar de agenda

Share: