Eetexpert

Kenniscentrum voor
eet- en gewichtsproblemen

Professionals login

Wachtwoord vergeten? Nu registreren?

Basistraining rond de detectie en behandeling van overgewicht bij jongeren

Aard vorming: Basistraining
Doelgroep: Deze studiedag richt zich tot iedereen die actief instaat voor begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eet- en/of gewichtsproblemen: diëtisten, psychologen, psychiaters, kinesitherapeuten, bewegingsdeskundigen, (kinder)artsen…

Datum: vrijdag 15 juni
Tijdstip: 9u30-16u30
Prijs: 75 euro (130 euro in combinatie met basistraining eetstoornissen)
Download het programma
Locatie:
VAC, Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent
Routebeschrijving

Beschrijving

Programma

Deze vorming geeft handvatten voor de multidisciplinaire aanpak van overgewicht, en is gericht op hulpverleners die beginnende ervaring hebben met deze problematiek. Caroline Braet geeft theoretische basisprincipes en werkt deze uit aan de hand van concrete casussen. Deze vorming beschrijft de behandeling bij jongeren, maar de principes zijn ook bruikbaar voor volwassenen. 

Er wordt na deze studiedag een vervolgopleiding gepland voor wie zich verder wil verdiepen, i.s.m. de onderzoekers van het “Welcome” project rond de invloed van executieve functietraining op de behandeling van overgewicht.

Mis je nog wat basiskennis rond diagnostiek en behandeling van overgewicht? Kan je nog wat opfrissing gebruiken? De e-learning ‘Overgewicht en obesitas’ is rechtstreeks en gratis toegankelijk via https://inami-riziv.dokeosnet.com/. Wie inschrijft voor deze vorming, kan bovendien ter voorbereiding gratis toegang krijgen tot de e-learning ‘Motiveren’. Indien je van dit aanbod gebruik wenst te maken, vermeld dit bij ‘opmerkingen’ in het inschrijvingsformulier.

 

Docenten

Prof. dr. Caroline Braet is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar aan de Universiteit Gent (vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie). Caroline Braet was consulent op de kinderpolikliniek van het Universitair Ziekenhuis Gent en is consulent in het Medisch Pediatrisch Centrum in De Haan. Ook is ze coördinator en supervisor bij het Universitair Psychologisch Centrum 'Kind & Adolescent' te Gent.

 

Praktische informatie

Deze vorming gaat door in het Virginie Lovelinggebouw (vlak aan station Gent Sint-Pieters), zaal Leo Bakeland. Accreditering voor artsen wordt aangevraagd bij werkgroep Ethiek en Economie. 
Wil je ook deelnemen aan de basistraining eetstoornissen? Gelieve je voor elk van beide dagen apart in te schrijven via de bijhorende inschrijvingslink. 

Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Gelieve in te schrijven vóór 10/06/2018. Na inschrijving op de website ontvang je een bevestigingsmail (contacteer ons via secretariaat@eetexpert.be indien je geen mail ontvangt, om je inschrijving te verifiëren). De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen. We rekenen erop dat je asap en uiterlijk 2 weken voor de vorming betaalt op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding “Basistraining overgewicht 15/06/2018 + je naam” (of "Basistraining 7 en 15 juni 2018 + je naam" indien je inschrijft voor beide dagen). Annulatie is mogelijk tot 10 dagen voor de vorming. Bij annulatie minder dan 10 dagen voor de vorming wordt het inschrijvingsgeld niet teruggestort. Je kan wel iemand anders die aan de vereisten voor deze vorming voldoet in jouw plaats laten deelnemen.


Terug naar de agenda

Share: