Eetexpert

Kenniscentrum voor
eet- en gewichtsproblemen

Professionals login

Wachtwoord vergeten? Nu registreren?

Basistraining rond de zorg voor eetstoornissen

Aard vorming: Basistraining
Doelgroep: Deze studiedag richt zich tot iedereen die actief instaat voor begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eet- en/of gewichtsproblemen: diëtisten, psychologen, psychiaters, kinesitherapeuten, bewegingsdeskundigen, (kinder)artsen…

Datum: woensdag 22 mei
Tijdstip: 09u30 - 16u30
Prijs: 75 euro voor abonnees, 100 euro voor niet-abonnees
Download het programma
Locatie:
Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A
3010 Kessel-Lo
Routebeschrijving

Beschrijving

Kom je vaak in contact met patiënten met eetstoornissen? Vraag je je af hoe je deze problematiek best aanpakt? En wil je bijleren rond jouw begeleiding van deze patiënten? 

Programma 

In deze basistraining komen theoretische en praktijkgerichte basisprincipes voor de behandeling van eetstoornissen aan bod. Deze vorming biedt handvaten om in je praktijk mee aan de slag te gaan. Lien Goossens en Eva Van Malderen bespreken dpsychologische basisbehandeling en diagnostiek bij eetstoornissen. Ilse Ulens licht de basisprincipes van voedingsbegeleiding bij eetstoornissen toe. 

Wie zich inschrijft voor deze basistraining krijgt gratis toegang tot onze e-learning ‘Basisbehandeling bij eetstoornissen’. Deze e-learning kan je van thuis uit doornemen wanneer het jou past, met accreditering voor artsen. Schrijf je in via onze website (www.eetexpert.be/leden/vorming-elearning) of mail hiervoor naar secretariaat@eetexpert.be. 

Doelgroep 

Deze basistraining richt zich tot iedereen die actief instaat voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen: diëtisten, psychologen, psychiaters, kinesitherapeuten, bewegingsdeskundigen, (kinder)artsen…  

Docenten 

Prof. Dr. Lien Goossens is klinisch psychologe en docent klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Gent. Sinds 2004 doet ze wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling en instandhouding van eetproblemen bij kinderen en adolescenten, met een belangrijke focus op klinische implicaties van de onderzoeksresultaten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen. 

Eva Van Malderen is klinisch psychologe en doctoraatsstudent bij de onderzoeksgroep Klinische Ontwikkelingspsychologie (Universiteit Gent). Ze verricht wetenschappelijk onderzoek naar mechanismen en behandeling van eetbuien bij kinderen en adolescenten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen. 

Ilse Ulens is voedingsdeskundige in de Psychiatrische Kliniek Broeders Alexianen in Tienen. Ze begeleidt ook ambulant patiënten in haar privépraktijk in Tienen en Leuven. Ze is werkzaam in voorlichting, preventie en behandeling van eet- en gewichtsproblemen. 

Praktische informatie 

Wanneerwoensdag 22 mei 2019, van 9u30 tot 16u30 

WaarJeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A 3010 Kessel-Lo (Leuven) 

Kostprijs: Abonnees Eetexpert:75€Niet-abonnees Eetexpert:100€ 

Inschrijvingsmodaliteiten     Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier hieronder. Na inschrijving op de website ontvang je een bevestigingsmail (contacteer ons via secretariaat@eetexpert.be indien je geen mail ontvangt, om je inschrijving te verifiëren). De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen. We rekenen erop dat je asap en uiterlijk 2 weken voor de vorming betaalt op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding “Basistraining eetstoornissen 22/05/2019 + je naam”. Annulatie is mogelijk tot 10 dagen voor de vorming. Bij annulatie minder dan 10 dagen voor de vorming wordt het inschrijvingsgeld niet teruggestort. Je kan wel iemand anders die aan de vereisten voor deze vorming voldoet in jouw plaats laten deelnemen.Schrijf je snel in, want plaatsen zijn beperkt. 

Organiserend comité: Prof. dr. C. Braet, Prof. drL. Claes, Prof. dr. P. De Cort, I. Ulens, A. Vandeputte. 


Terug naar de agenda

Share: