Eetexpert

Kenniscentrum voor
eet- en gewichtsproblemen

Professionals login

Wachtwoord vergeten? Nu registreren?

Eetstoornissen bij personen met type 1 diabetes

Aard vorming: Parktijklabo voor gevorderde hulpverleners
Doelgroep: Deze vorming richt zich tot hulpverleners (psychologen, verpleegkundigen, diëtisten, artsen…) die in aanraking komen met diabetes en meer willen weten over de comorbiditeit met eetstoornissen.

Datum: woensdag 8 mei
Tijdstip: 13u30-16u30
Prijs: 40 euro voor abonnees, 60 euro voor niet-abonnees
Download het programma
Locatie:
Martelarenlaan 11A
3010 Kessel-Lo
Routebeschrijving

Beschrijving

Programma

Personen met type 1 diabetes hebben een verhoogd risico op de ontwikkeling van een eetstoornis. Dit kan leiden tot ontregelde diabetes en ernstige gezondheidsimplicaties. De combinatie van type 1 diabetes en een eetstoornis bemoeilijkt de behandeling van de eetstoornis in sterke mate. In deze vorming geeft dr. Christel Hendrieckx handvatten om eetproblemen bij personen met type 1 diabetes te herkennen en te bespreken met de patiënt. 

Er wordt ruimte voorzien voor casusbespreking. Deelnemers die een casus wensen te bespreken, kunnen hun geanonimiseerde casus (korte achtergrond + specifieke vragen) ten laatste 14 dagen voor de vorming bezorgen via secretariaat@eetexpert.be.

Accreditering voor artsen werd aangevraagd bij werkgroep Ethiek en Economie. 

Docent

Dr. Christel Hendrieckx werkte lange tijd als klinisch psychologe in de begeleiding van eetstoornissen en obesitas en werkte bevlogen mee aan de uitbouw van de werkgroep obesitaspsychologen van Eetexpert. Sinds 2011 werkt  Christel aan de Deakin University in Melbourne (Australië) en heeft ze zich volledig toegelegd op wetenschappelijk onderzoek, onder meer op vlak van type 1 diabetes en problematisch eetgedrag bij jongeren. Vanuit haar ervaring daar zal ze tijdens het praktijklabo zorgen voor handvatten bij de praktijk.

 

Praktische informatie

Wanneer:           08/05/2019, van 13u30u tot 16u30u

Waar:                   Jeugdherberg De Blauwput, Grote Zaal, Martelarenlaan 11A, 3010 Kessel-lo

Kostprijs:             Abonnees Eetexpert:                   40€

                                Niet-abonnees Eetexpert:         60€

Inschrijvingsmodaliteiten:          Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier hieronder. Na inschrijving op de website ontvang je een bevestigingsmail (contacteer ons via secretariaat@eetexpert.be indien je geen mail ontvangt, om je inschrijving te verifiëren). De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen. We rekenen erop dat je asap en uiterlijk 2 weken voor de vorming betaalt op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding “Eetstoornissen bij personen met diabetes type 1 08/05/2019 + je naam”. Annulatie is mogelijk tot 10 dagen voor de vorming. Bij annulatie minder dan 10 dagen voor de vorming wordt het inschrijvingsgeld niet teruggestort. Je kan wel iemand anders die aan de vereisten voor deze vorming voldoet in jouw plaats laten deelnemen.

Organiserend comité: Prof. dr. C. Braet, Prof. dr. L. Claes, Prof. dr. P. De Cort, I. Ulens, A. Vandeputte.

  


Terug naar de agenda

Share: