Eetexpert

Kenniscentrum voor
eet- en gewichtsproblemen

Professionals login

Wachtwoord vergeten? Nu registreren?

Autisme, eetproblemen en eetstoornissen

Aard vorming: Studiedag
Doelgroep: Deze vorming richt zich tot hulpverleners (diëtisten, psychologen, artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten...) met interesse in de comorbiditeit tussen ASS en eetproblemen/ eetstoornissen.

Datum: maandag 30 september
Tijdstip: 9u30-16u30
Prijs: 75 euro voor abonnees Eetexpert of leden VAE, 100 euro voor anderen
Download het programma
Locatie:
Jeugdherberg
Martelarenlaan 11A
3010 Kessel-Lo
Routebeschrijving

Beschrijving

Programma

Eten is voor de meesten onder ons één van de dingen die we doen zonder erbij na te denken, maar voor mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) kan eten bijzonder complex zijn. Personen met ASS zijn dan ook kwetsbaarder om een eetprobleem of een eetstoornis te ontwikkelen.

Tijdens deze studiedag zal Thomas Fondelli eerst dieper ingegaan op de sensorische, cognitieve en sociale aspecten van eten en de moeilijkheden die mensen met autisme hierbij kunnen ondervinden. Vervolgens zal prof. dr. Elske Vrieze de comorbiditeit tussen ASS en eetstoornissen verder toelichten en een kader uitwerken voor behandeling. Bij personen met ASS verloopt het herstel van een eetstoornis moeilijker, waardoor deze groep gelinkt wordt aan langdurige eetstoornissen. Een panel van eetstoornisspecialisten (VAE) zorgt voor good practices.

 

Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Inschrijven kan op onze website via onze vormingsagenda. Na inschrijving op de website ontvang je een bevestigingsmail. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert.be vzw, met vermelding ‘Autisme en eetstoornissen 30/09/2019 + uw naam’.  Annulatie is mogelijk tot 7 dagen voor de vorming. Bij annulatie minder dan 7 dagen voor de vorming wordt het inschrijvingsgeld niet teruggestort. Je kan wel iemand anders die aan de vereisten voor deze vorming voldoet in jouw plaats laten deelnemen.

 

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met maandag 23 september.

Professionals kunnen zich gratis registreren op onze website. Dit geeft toegang tot al onze tools voor hulpverleners.

Eetexpert vzw respecteert je privacy volgens de nieuwe wetgeving ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ of ‘General Data Protection Regulation’.


Terug naar de agenda

Share: